Zo všetkých surovín vymiešame hladké, elastické cesto. Bude to chvíľu trvať a cesto bude lepivé. No je dôležité ho poriadne premiesiť a nepridávať ďalšiu múku.
Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.
Následne vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na cesto hrubé asi 2 mm.
Vyvaľkané cesto následne spracujeme do cestovín. Ak chceme robiť tagliatelle, cestoviny narežeme na asi 5° mm hrubé pásiky. Ak chceeme robiť farfalle ako na fotkách, cestoviny narežeme na štvorce asi 3x3cm. Každý kúsok chytíme palcom a ukazovákom v strede a zatlarčíme strany do seba.
Cestoviny varíme vo vriacej vode, ktorá je osolená a s olejom asi 4 minúty.
Podávame s omáčkou.
Poznámky
TIP
Cesto na cestoviny, ktoré máte v chladničke vo fólii, tam môžete nechať pokojne aj 2 dni. Ak viete, že ho nepoužijete, zamrazte si ho, alebo pokračujte v tipe 2
Cestoviny môžeme usišiť a použiť neskôr. Dôležité je, aby sa sušili každý kúsok samostane, inak sa s sebe prilepia a už ich nerozmotáte. Sušiť ich môžete vo vypnutej rúre 12-24 hodín.