Go Back

Pravé špagety aglio olio

Recept na vynikajúce talianske špagety z pár surovín a rýchlo.
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie15 mins
Spolu17 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Talianska
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Ingrediencie

  • 200 G špagety
  • 2 stručíky cesnak
  • 1/2 HR olej
  • 1 ČL čierne korenie
  • soľ
  • mleté chilli voliteľné

Postup

  • Špagety uvaríme podľa návodu do al dente konzistencie. Teda "na skus".
  • Kým sa varia špagety, v hlbokej panvici si rozpálime olej.
  • Keď je olej horúci, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, prípadne chilli.
  • Po tom, čo sa špagety uvarili ich precedíme a pridáme do panvice s cesnakom, ktorý už musí byť do zlata.
  • Špagety "obalíme" olejom s cesnakom a pridáme čierne korenie.
  • Po asi pol minútke prestaneme variť a môžeme podávať.