Pravé špagety aglio olio
Recept na vynikajúce talianske špagety z pár surovín a rýchlo.
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie15 mins
Spolu17 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Talianska
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona
- 200 G špagety
- 2 stručíky cesnak
- 1/2 HR olej
- 1 ČL čierne korenie
- soľ
- mleté chilli voliteľné
Špagety uvaríme podľa návodu do al dente konzistencie. Teda "na skus".
Kým sa varia špagety, v hlbokej panvici si rozpálime olej.
Keď je olej horúci, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, prípadne chilli.
Po tom, čo sa špagety uvarili ich precedíme a pridáme do panvice s cesnakom, ktorý už musí byť do zlata.
Špagety "obalíme" olejom s cesnakom a pridáme čierne korenie.
Po asi pol minútke prestaneme variť a môžeme podávať.