Go Back

Škoricové osie hniezda

Šťavnaté škoricové slimáčiky
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 12
Author: Simona

Ingrediencie

Cesto

  • 100 G masla
  • 200 ML mieka
  • 500 G hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 20 G kryštálového cukru
  • 2 vajíčka

Náplň

  • 80 G masla zmäknutého
  • 50 G trstinového cukru
  • 3 ČL škorice (nie škoricového cukru)

Postup

  • V miske vhodnej do mikrovnlnnej rúry dáme mlieko. Zohrejeme tak, že bude bublať a vyberieme.
  • Pridáme maslo a necháme rozpustiť.
  • V inej mise zmiešame sypké suroviny a vajíčka.
  • Keď mlieko s maslom vychladnú, pridáme do misky so sypkými surovinami a zamiešame.
  • Vymiesime cesto, ktoré bude na začiatku trošku lepkavé. Nepridávame múku, ale poriadne premiesime aspoň 5 minút. Cesto prestane byť lepkavé a bude sa krásne odlepovať od stien misky.
  • Zakryjeme a necháme podkysnúť 1 hodinu, alebo do zdvojnásobenia objemu.
  • Následne, cesto vyvaľkáme do obdlžnikoveho tvaru. Hrubé má byť asi 0,5 cm.
  • Natrieme naň náplň v rovnomernej vrstve.
  • Zarolujeme tak, že dlhšie strana obdlžnika je tá, ktorú rolujeme dovnútra.
  • Dentálnou niťou narežeme na asi 4 cm hrubé slimáky.
  • Tie následne vložíme do muffinovej formy. Necháme podkysnúť ešte 20 minút.
  • Pečieme 20 minút na 175 °C

Náplň

  • Všetky suroviny spolu zmiešame v miske.

Poznámky

TIPY
  1. Maslo do plnky nesmie byť netuké, ale len zmäknuté. 
    Ak je príliš tuhé, rozmačkáme ho vidličkou. 
  2. Ak máte formu na muffiny, pečte v nej. Ak nemáte, pečte v klasickom pekáči.