Go Back

Franúczsky toast

Recept na výborné raňajky z vianočky
Príprava10 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Spolu15 mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Ingrediencie

  • 4 ks vianočky krajce
  • javorový sirup
  • 1 PL masla na pečenie

Zmes na obaľovanie

  • 250 ML mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL škorica
  • 1/4 ČL muškátový oriešok
  • štipka soli
  • 2 PL kryštálového cukru

Postup

  • Staršiu vianočku nakrájame na krajce

Zmes na obaľovanie

  • V miske vymiešame mlieko a celé vajíčka.
  • Pridáme škoricu, soľ, muškátový oriešok a cukor.
  • Kým sa na panvici roztopí maslo, každý kúsok obalíme v zmesy na obaľovanie. Necháme poriadne nasiaknuť. Pečieme na panvici asi minútu z každej strany alebo do zlatohneda.