Do zákvasu nalejem olej, nasypeme múku a soľ.
Všetky suroviny premiešame a vymiesime do cesta, ktoré sa bude odliepať od stien. To môže trvať 5-10 minút. Cesto môžete vymiesiť ručne, alebo mixérom.
Misku s cestom zakryjeme a necháme kvasiť 5 minút. Po tomto čase premiesime aby sme vytlačili bublinky z cesta a opäť zakryjeme. Tento proces opakujeme ešte raz. Následne cesto zakryjeme a necháme kvasiť hodinu.
Po tom, čo cesto vykvasilo ho vyberieme z misky a predelíme na polovicu.
Z každej polovice vyvaľkáme obdlžnikové cesto. Malo by byť hrubé asi 1 cm.
Jedno obdlžnikové cesto predelíme na 8 pásikov
Na cesto nasypeme sušený cesnak a vovaľkáme ho do cesta.
Každý pásik zapletieme do uzlíka. Je to ten istý proces, ako keď sa snažite zaviazať oba konce jednej šnúrky spolu.
Tieto uzlíky uložíme na plech ďalej od seba (ešte podkysnú) a potrieme ich olejom.
Zakryjeme fóliou a kvasíme poslednýkrát 40 minút.
Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov C
Uzlíky po poslednom vykvasení pečieme 15 minút. Približne v polovici pečenia plech otočíme a pečieme ďalej.