Go Back

Vegánske langoše

Vegánske langoše skvelé nie len v lete
Príprava1 hr 25 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Spolu1 hr 30 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Maďarská, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 6
Author: Simona

Ingrediencie

  • 500 G hladkej múky
  • 265 ML vody
  • 20 G droždia
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • cesnak, soľ, tvrdý syr, kečup, smotanu a iné podľa chuti

Postup

  • V miske si zmiešame múku so soľou, vyhĺbime jamku do ktorej rozmrvíme droždie. To zalejeme vodou a posypeme cukrom. Necháme odležať v zakrytej miske ( ideálne rýchlokyske ) asi 20 minút.
  • Po tomto čase, do cesta prilejeme rastlinný olej a cesto miešame až kým nebudú všetky suroviny spojené. Opäť necháme kysnúť, asi 45 minút.
  • Po ďalšom kysnutí je cesto pripravené na rozdelenie. Z tejto dávky budeme mať 6 langošov.
  • Z každého kúsku cesta spravíme malú buchtičku.
  • Tieto buchtičky ešte necháme asi 20 minút podkysnúť pod utierkou.
  • Následne si rozpálime olej na panvici (naozaj si ho rozpáľ, inak ti prvý langoš nasaje všetok olej a bude nie najlepší) a krátko opekáme z oboch strán do zlatisla