Hneď mäkké medovníky
Recept na hneď mäkké medovníky našej babičky
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie12 mins
Spolu42 mins
Chod: Dezerty, Vianočné
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Author: Simona
- 500 g hladkej múky
- 125 g masl
- 190 g práškového cukru
- 3 PL medu
- 2 vajíčka
- 1 KL škorice
- 1 KL perníkového korenia
- 1 KL sódy bikarbóny
Do preosiatej múky a cukru vložíme zvyšné suroviny a vymiesime cesto.
Cesto zabalíme do potravinárskj fólie a odložíme do chladničky na asi 30 minút.
Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na plát hrubý asi 4mm
Vykrajujeme vianočné vzory a pečieme v rúre pri teplote 174 °C 12-15 minút.
Ja medovníčky zdobím, takže ich po upečení ničím nepotieram.