Go Back

Hneď mäkké medovníky

Recept na hneď mäkké medovníky našej babičky
Príprava30 mins
Varenie/Pečenie12 mins
Spolu42 mins
Chod: Dezerty, Vianočné
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Author: Simona

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 125 g masl
  • 190 g práškového cukru
  • 3 PL medu
  • 2 vajíčka
  • 1 KL škorice
  • 1 KL perníkového korenia
  • 1 KL sódy bikarbóny

Postup

  • Do preosiatej múky a cukru vložíme zvyšné suroviny a vymiesime cesto.
  • Cesto zabalíme do potravinárskj fólie a odložíme do chladničky na asi 30 minút.
  • Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na plát hrubý asi 4mm
  • Vykrajujeme vianočné vzory a pečieme v rúre pri teplote 174 °C 12-15 minút.
  • Ja medovníčky zdobím, takže ich po upečení ničím nepotieram.