Go Back
Print
Recipe Image
Vytlač recept
Čokoládová ganache
Postu prípravy čokoládovej ganache.
Príprava
2
mins
Varenie/Pečenie
5
mins
Chod:
Dezerty
Author:
Simona
Ingrediencie
100
ml
33% šľahačkovej smotany
200
g
horkej čokolády
Postup
Do hrnca nalejeme šľahačkovú smotanu, zohrejeme ju na miesnom plameni. Smotana nemá vrieť.
V sklenenej/kovovej miske nalámeme čokoládu na menšie kúsky.
Zohriatu smotanu nalejeme na rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda roztopí.
Čokoládová ganache je pripravená na použitie.
Poznámky
Ak vám čokoláda zatuhne tak, že sa už nebude dať liať, roztopíte ju ohrievaním v hrnci na miernom plameni. Opäť je dôležité, aby nedošlo k varu.