Go Back

Čokoládová ganache

Postu prípravy čokoládovej ganache.
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Chod: Dezerty
Author: Simona

Ingrediencie

  • 100 ml 33% šľahačkovej smotany
  • 200 g horkej čokolády

Postup

  • Do hrnca nalejeme šľahačkovú smotanu, zohrejeme ju na miesnom plameni. Smotana nemá vrieť.
  • V sklenenej/kovovej miske nalámeme čokoládu na menšie kúsky.
  • Zohriatu smotanu nalejeme na rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda roztopí.
  • Čokoládová ganache je pripravená na použitie.

Poznámky

Ak vám čokoláda zatuhne tak, že sa už nebude dať liať, roztopíte ju ohrievaním v hrnci na miernom plameni. Opäť je dôležité, aby nedošlo k varu.