Domáce ravioli
Ak chcete začať s prípravou domácich cestovín, toto je skvelý recept na ravioli pre začiatočníkov.
Príprava1 hr
Varenie/Pečenie5 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Talianska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Simona
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 3 vajíčka
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL soli
V miske zmiešame múku a soľ.
Vyhĺbime si jamku, do ktorej rozbijeme vajíčka a vymiešame cesto.
Pridáme lyžicu oleja a cesto premiešavame niekoľko minút.
Následne cesto prikryjeme a necháme odpočívať asi 30 minút.
Z cesta budeme odoberať menšie dávky, ktoré následne vyvaľkáme na veľmi tenko, alebo vložíme do stroja na cesto na cestoviny (nie je nevyhnutné).
Keď je cesto dostatočne tenké, vykrajujeme kruhy (napríklad formičkami na medovníčky), ktoré budeme plniť 1 kl plnky. Následne okraje týchto koliesok prstom potrieme rozšľahaným vajíčkom a položíme naň druhý okrúhly kúsok cesta. Tieto dve vrstvy spojíme zatláčaním vidličky po okraji.
Takto pripravené ravioli varíme vo vriacej osolenej vode ešte asi 4-5 minút po tom, čo vyplávajú na povrch.
TIP:
Odporúčam variť 4-5 naraz, nie viac, aby voda neochladla, ale stále vrela.