Go Back

Tekvicový hummus

Kuchyňa blízkeho východu a jesenná top potravina = tekvicový hummus
Chod: Hlavné jedlá, Prílohy
Kuchyňa: Blízkyvýchod
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 220 g maslovej tekvice
  • 100 ml vody
  • 20 g tahini pasty
  • 1 plechovka cíceru
  • 1,5 g soli
  • 1 g čierneho korenia
  • 1 g červenej papriky
  • 3 PL olivového oleja
  • štipka mletého kmínu

Postup

  • Tekvicu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky - ideálne rovnakej veľkosti a pečieme v rúre asi 30 minút, pri 200 stupňoch.
  • Keď tekvica vychladne, vložíme ju do mixéra, kde pridáme cícer z plechovky a ostatn suroviny.
  • Mixujeme, kým nie je konzstencia hummusu hladká, bez kúskov cíceru alebo tekvice.
  • Vyberieme z mixéra a podávame s krájanou zeleninou, celozrnnými tyčinkami, a.i.