Go Back
Print
Recipe Image
Vytlač recept
Tekvicový hummus
Kuchyňa blízkeho východu a jesenná top potravina = tekvicový hummus
Chod:
Hlavné jedlá, Prílohy
Kuchyňa:
Blízkyvýchod
Kľúčové slovo:
Vegánske, Vegetariánske
Porcií:
4
Author:
Simona
Ingrediencie
220
g
maslovej tekvice
100
ml
vody
20
g
tahini pasty
1
plechovka
cíceru
1,5
g
soli
1
g
čierneho korenia
1
g
červenej papriky
3
PL
olivového oleja
štipka
mletého kmínu
Postup
Tekvicu umyjeme, ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky - ideálne rovnakej veľkosti a pečieme v rúre asi 30 minút, pri 200 stupňoch.
Keď tekvica vychladne, vložíme ju do mixéra, kde pridáme cícer z plechovky a ostatn suroviny.
Mixujeme, kým nie je konzstencia hummusu hladká, bez kúskov cíceru alebo tekvice.
Vyberieme z mixéra a podávame s krájanou zeleninou, celozrnnými tyčinkami, a.i.