Najlepšie vegánske jedlo prlné vlánkniny a proteínov.
Príprava3mins
Varenie/Pečenie35mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Indická
Kľúčové slovo: Vegánske, Vegetariánske
Porcií: 6
Author: Simona
Ingrediencie
1cibuľa
2strúčikycesnaku
800MLzeleninového vývaru
500Gparadajok čerstvé, alebo z konzervy
400Gšošovice
1ČLmletej červenej papriky
1ČLkoriandru
1ČLkorenia garam masala
1ČLškorice
1ČLmletého chilli
1ČLdrveného rímskeho kmínu
Postup
Na drobno nakrájanú cibuľku krátko orestujeme na rozpálenom ohni, pridáme cesnak a korenie.
Restujeme spolu asi minútku a pridáme vývar (cca 200 ml)
Necháme prevrieť, kým sa neodparí väčšina vody. Pridáme paradajky, zvyšok vývaru a šošovicu.
Dôležité je, aby sa paradajky rozvarili a neboli to kúsky ktoré treba kusať. Na to je ideálne mať paradajky predvarené a bez šupky. Ako je to na vás na začiatok príliš, môžete použiť paradajky z konzervy, alebo pasírované paradajky (dajú sa kúpiť aj bez éčok, tak uprednostnite tie).
Varíme, kým sa väčšina vody neodparí a šošovica nie je mäkká. Vtedy je šošovicový dahl uvarený a môže sa podávať - ideálne s basmati ryžou, alebo kuskusom.
Poznámky
TIP: Ak doma vývar nemáte a ste ochotný použíť bujón, pridajte vriacu vodu a následne hoďte kocku bujónu, pokračujte v recepte.