Go Back

Čučoriedkové muffiny so škoricovou mrvenicou

Šťavnaté, ovocné muffiny s posýpkou
Príprava10 mins
Varenie/Pečenie20 mins
Chod: Dezerty, Raňajky
Kuchyňa: Americká, Slovenská
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 10
Author: Simona

Ingrediencie

  • 1 3/4 HR hladkej múky
  • 3/4 HR cukru
  • 2 PL kypriaceho prášku
  • 1/3 HR oleja
  • 1 vajíčko
  • 3/4 HR mliek
  • 100 G čučoriedok

Mrvenica

  • 1/2 HR cukru
  • 1/3 HR múky
  • 1/4 HR masla zmäknutého
  • 1/2 ČL škorice

Postup

  • Všetky sypké suroviny na muffiny nasypeme do misky.
  • Pridáme olej, vajíčka a mlieko a vymiešame husté cesto na muffiny.
  • Ak máte čerstvé čučoriedky, teraz ich zamiešajte do cesta.
  • Košíčky na muffiny plníme cestom do 3/4 ich výšky.
  • Ak máte mrazené čučoriedky, pridajte ich na vrch naplnených košíčkov.

Mrvenica

  • Všetky suroviny nasypeme do misky, a rukami alebo mixérom vymiešame mrvenicu konzistencie mokrého piesku.
  • Mrvenicu nasypeme na vrch košíčkov.
  • Pečieme 20 minút pri 200°C