Go Back

Mini quiche

Recept na letný mini quiche plný zeleniny
Príprava1 hr
Varenie/Pečenie35 mins
Spolu1 hr 35 mins
Chod: Hlavné jedlá, Prílohy
Kuchyňa: Francúzska
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 6
Author: Simona

Ingrediencie

Cesto

  • 220 G hladkej múky
  • 150 G masla
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • 6 PL studenej vody

Plnka

  • 300 ML mlieka
  • 100 G mozzarelly
  • 2 vajíčka
  • cherry paradajky, pór, soľ, čierne korenie

Postup

Cesto

  • Maslo nakrájané na kocky pridáme k múke a spolu vytvoríme hmotu pripomínajúcu "mokrý piesok".
  • Pridáme vajíčko, soľ a studenú vodu a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na cca 20 minút.
  • Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do o niečo väčšieho kruhu ako je naša forma na pečenie. Cesto by malo byť hrubé asi 0,5 cm.
  • Do misky nalejeme mlieko, v ktorom jemne vyšľaháme vajíčka, pridáme soľ a korenie.
  • Na spodok surového korpusu poukadám kúsky mozzarelly nakrájanej na plátky, tie zalajem mliekom. Na kolieska nakrájaný pór naukaladám na mliečnu vrstvu, na ktorú dám zase cherry paradajky pekrojené na polovicu.
  • Takto vyskladaný quiche pečiem asi 35 minút v rúre rozohriatej na 180° Celzia.