Maslo nakrájané na kocky pridáme k múke a spolu vytvoríme hmotu pripomínajúcu "mokrý piesok".
Pridáme vajíčko, soľ a studenú vodu a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na cca 20 minút.
Následne cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do o niečo väčšieho kruhu ako je naša forma na pečenie. Cesto by malo byť hrubé asi 0,5 cm.
Do misky nalejeme mlieko, v ktorom jemne vyšľaháme vajíčka, pridáme soľ a korenie.
Na spodok surového korpusu poukadám kúsky mozzarelly nakrájanej na plátky, tie zalajem mliekom. Na kolieska nakrájaný pór naukaladám na mliečnu vrstvu, na ktorú dám zase cherry paradajky pekrojené na polovicu.
Takto vyskladaný quiche pečiem asi 35 minút v rúre rozohriatej na 180° Celzia.