Go Back

Chilli Con Carne

Chilli s hovädzím mäsom
Príprava10 mins
Varenie/Pečenie30 mins
Spolu40 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Mexická
Kľúčové slovo: Mäsové recepty
Porcií: 4
Author: Simona

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 ml hovädzieho vývaru alebo
  • 300 ml červeného vína
  • 200 g uvarených paradajok
  • 400 g sterilizovaných fazúľ
  • 1 cibuľa
  • 2 veľké červené papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletého chilli
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 1 PL oleja
  • soľ, čierne korenie, majoránka, jarná cibuľka

Postup

  • Na panvici rozpálime olej na strednom plameni. Nakrájame si cibuľu, cesnak a červenú papriku. Cibuľku smažíme asi 5 minút, pridáme cesnak, červenú papriku, chilli a mletú sladkú papriku.
  • Ztlmíme plameň a pridáme hovädzie mäsko. Vareškou sa snažíme zmes hovädzieho mäsa rozbiť na čo najmenšie kúsky aby sa rovnomerne opieklo. Nedusímeho, len opražíme.
  • Do opraženej zmesi prilejeme vývar (alebo červené víno - môžeme oboje, ale budeme variť dlhšie), paradajky, fazuľu, majorán, soľ, čierne korenie.
  • Všetko premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút - kým sa neodparia tekutiny.
    Hotové chilli con carne má byť hustejšie.
  • Necháme odstáť a podávame s ryžou a jarnou cibuľkou.