Go Back

Zapekané cestoviny s tuniakom a hráškom

Zapekané cestoviny s tunikaom a kopou niva syru. To najlepšie :)
Príprava15 mins
Varenie/Pečenie20 mins
Spolu35 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Slovenská
Kľúčové slovo: Mäsové recepty
Porcií: 6
Author: Simona

Ingrediencie

  • 500 g cestovín (penne, fussili)
  • 375 g kyslej pochúťkovej smotany
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 250 g parmezán alebo grana padano
  • 250 g tuniaka
  • 125 g niva syr
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie, soľ, oregano

Postup

  • Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
  • Opražíme cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a mrazený hrášok.
  • Keď sa hrášok rozmrazí, pridáme tuniaka, soľ, čierne korenie a smotanu. Vypneme sporák, aby sa smotana neuvarila. Vmiešame cestoviny a poriadne všetky suroviny premiešame
  • Do janského skla ( inej misy vhodnej do rúry ) uložíme vrstvu z cestovín s omáčkou (asi polovicu). Na ňu nastrúhame polovicu syru grana padano. Na syr dáme zvyšok cestovín a zasypeme syrom. Nivu si rozmrvíme v prstoch a naukladáme na cestoviny.
  • Okoreníme oreganom a pečieme asi 20 minút pri 180°C