Grilovaný hermelín bez grilu
Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Spolu7 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona
- 2 balenia hermelínu
- olivový olej
Brusnicová omáčka
- 150 g brusníc
- 1 HR vody
- 1/2 HR cukru
Hermelín vyberieme zo svojho obalu a potrieme to kvapkami oleja z každej strany.
Takýto naolejovaný hermelín obalíme alobalom. Stačí štvrcový útržok alobalu.
Rozohrejeme si panvicu na stredný stupeň. Keď je panvica rozohriata, položíme naň hermelín v alobale. Grilujeme z každej strany asi 2 minúty.
Keď bude hermelín vnútri mäkký, budete to cítiť aj cez alobal. Môžete ho občas vyskúšať vareškou / kliešťami.
Hermelín vyberieme z alobalu a podávame so šalátom a brusnicovou omáčkou.
Brusnicová omáčka
Do hrnca vložíme brusnice, cukor a vodu.
Varíme na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí a trošku neosladí brusnice.
3/4 brusníc rozmixujeme ponormým mixérom na pyré/džem, zvyšok necháme v celku.