Go Back

Grilovaný hermelín bez grilu

Ako si pripraviť hermelín za pár minút aj v zime v pohodlí domova
Príprava2 mins
Varenie/Pečenie5 mins
Spolu7 mins
Chod: Hlavné jedlá
Kuchyňa: Celosvetová
Kľúčové slovo: Vegetariánske
Porcií: 2
Author: Simona

Potrebujeme

  • Alobal

Ingrediencie

  • 2 balenia hermelínu
  • olivový olej

Brusnicová omáčka

  • 150 g brusníc
  • 1 HR vody
  • 1/2 HR cukru

Postup

  • Hermelín vyberieme zo svojho obalu a potrieme to kvapkami oleja z každej strany.
  • Takýto naolejovaný hermelín obalíme alobalom. Stačí štvrcový útržok alobalu.
  • Rozohrejeme si panvicu na stredný stupeň. Keď je panvica rozohriata, položíme naň hermelín v alobale. Grilujeme z každej strany asi 2 minúty.
  • Keď bude hermelín vnútri mäkký, budete to cítiť aj cez alobal. Môžete ho občas vyskúšať vareškou / kliešťami.
  • Hermelín vyberieme z alobalu a podávame so šalátom a brusnicovou omáčkou.

Brusnicová omáčka

  • Do hrnca vložíme brusnice, cukor a vodu.
  • Varíme na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí a trošku neosladí brusnice.
  • 3/4 brusníc rozmixujeme ponormým mixérom na pyré/džem, zvyšok necháme v celku.